Friday, January 30, 2009

Rezeki...dapat angpau lagi!

0 comments
Ni la gambar angpau tu..hehe..ceria je..sama mcm orang yang bagi tu..Mr por ni ketua bahagian sales..hari ni baru dia masuk ofis, so mood raya tu ada lagi la, tu yang murah hati bagi angpau..syukur la, rezeki2...
Pastu, kami pun tanya la kat bos bahagian kami, jeff..mana angpau?dia cakap aiyaaaaa..(bla...bla...bla...<---ada la dia cakap)......hehe...dia ni bujang lagi, so mana leh bagi angpau....last2 dia ajak kami makan kat luar esok lepas keje....tak tahu lagi makan kat mana....hehe...nanti aku cite e..suspen ni..first time dia nak kuar ngan staff dia..

Thursday, January 29, 2009

Cuti CNY yang adventure...but still happy...!!

4 comments
Cuti CNY yang lepas ni aku balik kampung...ye la..cuti sampai 4 hari nak buat apa kat sini...aku ok je balik kampung ni..yang aku tak best tu time nak naik bas kat pudu tu..adoiiii..tekanan perasannya....sesak dengan orang tak payah cakap la...sampai aku tak leh nak bernyawa...tapi nak buat macam mana aku tak mampu nak pakai kereta lagi, so kena la bersusah payah macam ni...huhu...tak pe la....salah aku jugak dah tahu musim perayaan beli tiket lambat2...mula2 rasa ok kot bas tu...rupa-rupanya bas sekolah je..bayangkan nak balik ke butterworth lak tu...kejamnya....aku memang macam nak nangis je bila dah naik bas tu...yang tension sgt tu sebab kena jalan jauh kat luar pudu nak ke bas tu...pastu dalam bas padat mcm tin sardin je....yang penuhnya semua orang2 luar@omputih...badan dah la besar2 nak sumbat dalam bas sekolah ni...cuba anda bayangkan......kesian pun ada sebenarnya....badan tak padan ngan kerusi..tapi nasib la kan....
pastu dengan jalan jem lagi...aku rasa dugaan giler nak balik...yang ada kete tu best la...walaupun jem still boleh sembang2, gelak2, dengar lagu hindustan.....huhu..
Tak pe la, syukur jugak selamat sampai kat rumah aku....bila tengok rumah terus lupa kesengsaraan aku tadi...tu la sebabnya orang panggil rumahku syurgaku kot..huhu...pastu tengok ahli keluarga semua, rasa happy balik....macam baru balik berperang pun ada...lepas dah hilang penat semua.......esoknya...jiran sebelah rumah aku kenduri, kawan aku masa kecik2 dulu nak kawin...tak sangkanya, dia muda setahun je dari aku...dulu selalu dok main pondok sekali, memanjat sana sini....last2 dia lak kawin dulu..tak pe la, dah sampai jodoh dia...aku tumpang happy....aku ada ambik gambar tapi macam tak elok je..ambik gambar nasi minyak kenduri dia je la....hehehe...

nasi minyak..sedap..

pelamin sebelah perempuan....tema merah jambu

Esoknya, kami satu family ikut pegi hantar kat umah pengantin lelaki lak, dekat je pun...sebelah pengantin lelaki ada dua pasangan pengantin...ok la, leh makan lauk pengantin....hehe...then, habis la cite pasal kenduri.....

sebelah pengantin lelaki....tema biru...

Pastu citer kat umah lak, kat bawah ni gambar2 masa sesi fotografi yang aku buat untuk anak2 sedara aku.....hehehehe...dengan background umah tak siap lagi tu....depa pun posing la ngan spek hitam aku....ala2 gaya 80-an...hahaha spek lagi besar daripada muka...gambar tak sharp sgt tapi not bad la bila dah edit sikit ni...layannnnnnnnnnnn...

tayang gigi...putihnya...hehe...

bakat terpendam..boleh jadi model ni....haha..gaya old skool tu..

Friday, January 23, 2009

Yeaaa...dapat ANGPAU!!!.....sayang Asia Media!!

2 comments
Arghhhh....macam tak percaya je....mula2 sedih je sebab tak dapat bonus..memang rasa tak bestnya keje sini...TAPI!!akhirnya..sedih tu telah terubat...hahaha..sempena Chinese New Year ni, kami satu ofis dapat angpau!!...Dato' Ricky yang bagi sendiri lak tu, dia ni dah la jarang turun padang, huhu terharu giler...isi angpau tu memang boleh tahan la..besar jugak jumlah dia, syukur Alhamdulillah...tapi takleh cakap la kat sini...yang penting tiba2 rasa nak cakap.."saya sayang asia media!"...hahaha (bodek la pulak)...
Kat bawah ni...picture2 muka gembira dapat angpau tu..bestnya nak balik kampung esok..boleh la belanja family aku...dan malam ni kena belanja nuar.hehehe.....

wah...wah...so cute..hehe...

happy sebenarnya...muka je lesu sikit sebab penat...tak cukup tido...huhu...

Selain angpau...macam2 hamper ada kat ofis ni..keje makan je..haha..riaknya...best betul sambut Raya Cina tahun ni....ermmm...kena pikir balik ni...kalau nak resign kena la after CNY tahun depan....wakakaka.....

Thursday, January 22, 2009

PENGUMUMAN....

7 comments
BLOG INI AKAN DI DELETE SEKIRANYA ORANG TU TIDAK MEMBERI KOMEN!

Tuesday, January 20, 2009

Gong Xi Fa Chai...limau2 comel....

2 comments
Tahun Baru Cina ni aku asyik dapat limau je kat ofis....limau je la, ang pow nyer tak de pun...dapat limau macam2 jenis..ada kecik dan besar...ofis pun sampai dah bau limau...hehehe....ok la...layan je picture aku yang diambil petang ni...

sharp...nice picture...

nyum...nyum....manis giler limau mandarin ni....pastu cute lak...

Tag dari Heary....baru nak buat....

0 comments
Title: 16 random things about you
Terms: Please refer below~
—————————————————————————————
1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara rawak sama ada tentang fakta, perangai
tak senonoh, ataupun hala tuju hidup anda.
2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda diperingkat awal.
4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih
sayang yang secukupnya ketika bayi.

1. aku anak ke-3 daripada 6 orang adik beradik...yang atas 3 orang pompuan, yang bawah 3 orang lelaki...so, ada 3 couple la kat umah aku...selalu kalau mcm perangai tu mesti konon2 ikut couple la...contohnya..adik aku kiranya yang bongsu sekali la, kalau dia ada wat apa2 tak kena...aku la yang disalahkan...sebab dia couple/adik aku..hehe...

2. masa tadika dulu2 tokwan aku la yang hantar dan ambik aku dari tadika...huhu..kalau ada kawan aku buli aku...aku cakap la.."habaq kat tokwan satgi baru tau"...tokwan aku ustaz kat kampung....memang famous la...sekarang dah tak de...i miss him... : (

3. aku selalu kena panggil nak cabut gigi masa sekolah rendah..sampai nurse dah kenal muka aku..sebab gigi aku banyak rosak..maklum la mak ayah aku bukak kedai runcit...so, apa jenis coklat ada dalam kedai tu semua aku dah try...hehe...

4. dari sekolah rendah sampai la sekolah menengah dan ke matrik...subjek yang paling aku tak suka adalah bahasa inggeris...aku jadi fobia sebab aku tak reti nak jawab....aku ingat lagi...masa form 3, ada sorang cikgu, nama dia cikgu kupusamy..selalu suruh murid2 berdiri pastu sapa leh jawab baru duduk...aku memang gabra giler....ntah la...aku pun pelik..kenapa la aku tak pandai bahasa inggeris...dulu2 la....sekarang insyaallah boleh dah la.............

5. aku dulu memang sangat mementingkan persahabatan.......aku memang akan ada geng tak kira la aku blajar kat mana (kecuali utem kot)...ntah la...diorang cakap aku ni suka buat lawak...tapi tengok mood gak...betul ke tak tau la...

6. dulu, aku gemuk/berisi..berat dekat 60kg gak la...ntah la time masuk universiti baru kurus sikit...(perasan lak) mungkin sebab terjebak dalam alam percintaaan kot....hahaha...kena la jaga saham kan...

7. binatang yang aku paling geli adalah tikus.....tak kira la hamster ke apa ke...kalau dah rupa iras2 tikus tu memang aku tak suka....ntah la...memang tak leh terima kehadiran binatang ni....tapi lahir tahun tikus....hahaha...

8. aku ni jenis disiplin...kalau janji kul 2...kena la tepat kul 2...benda ni lebih kepada nuar la...tak percaya tanya nuar ...pernah ke aku yang lambat..mesti dia la yang lambat sampai...tapi kadang2 tu ok la kalau ada problem yang tak dapat dielakkan...then aku boleh terima....

9. aku ni jenis pendiam..terutama dengan orang yang tak berapa rapat..tapi kalau dah kenal tu aku boleh la jadi peramah jugak....ntah la, better cakap benda yang perlu kot...nak peramah ada masanya....

10. aku pernah kena makan ubat 30 biji lebih sehari....aku takkan lupa sampai bila2...ni masa aku sakit dulu la....nurse siap buat lawak bodoh lagi..."makan ubat pun dah kenyang, tak yah breakfast la..."...kurang asam tul...

11. aku pernah amik morfin....hahaha..tapi bukan secara haram ataupun dengan tujuan nak jadi penagih dadah....tapi secara terpaksa....tapi kan....gua cakap lu....memang perghhhhhh....nikmat giler, rasa dunia ni kosong je...otak rasa lapang....aku terpaksa diberi morfin untuk tahan sakit.....last2 aku siap mintak kat nurse "nak morfin japgi e"...padahal aku dah ok...hahaha...memang macam ketagih...mak aku dah risau masa tu......tapi aku control diri aku...nasib baik ok lepas tu....

12. ermmmm....nak tulis apa lagi e.....cukup la kot sampai sini...tak tau dah aih nak tulis apa...nanti kalau ada lagi aku add....pikir2..

Then, aku tak de sapa yang aku nak tag kot..maybe :
- nuar : )

Monday, January 19, 2009

Tengok live AJL-23...mahsyuk!!!

4 comments
Weekend yang lepas ni aktiviti aku agak padat jugak la...ok, masa hari sabtu aku keje half day...lepas je balik keje dalam kul 2 nuar datang amik kat umah nak kuar gi Midvalley..saje2 nak tengok Career Fair kat sana...lagipun ofis aku ada bukak booth kat sana, so boleh la pi tengok camne...first time join fair ni..
Memang ramai giler kat sana...nak jalan pun susah...kebetulan nuar nak usha2 keje/program apa2 yang menarik, so sesuai sangat la kitorang masuk tengok........tengah dok jalan2 tu...terserempak ngan kak pinat, dia dok tgh sibuk isi form...pastu aku tegur la dia dan borak2 jap...tak sangka dia dah letak resume kat booth Asia Media..arghhh...aku punya la nak berhenti, dia nak keje kat situ pulak...serta-merta aku bagi nasihat suruh batalkan je la niat tu....hahaha (jahat gilerr..)bkn apa...demi kebaikan dia jugak....cewah...(booth nampak grand patut la kak pinat teringin...padahal..hampeh)
After dah habis round2 dan makan yong tau fu (dua2 suka makan ni...kalau makan diam je...khusyuk habis..hehe)kami pun blah...dalam kete dok pikir nak pegi mana e..pastu teringat kat yop, jom pi shah alam la jumpa dia..geng masa utem dulu ni..

hahaha...saje tak de keje...

Hari ahad lak....plan nak gi Plaza Low Yat amik handphone nuar yang dah berkurun kat situ..lama plak diorang repair, takkan tak siap2 lagi..bila call tak angkat..
Kitorang kuar kul 2 ptg pastu dah nak tengok AJL malam nanti, kitorang terus park kete kat Bukit Jalil pastu naik LRT je...kdg2 guna pengangkutan awam ni best gak...leh jimat minyak, jimat tol, tak yah nak jem teruk2, leh exercise dan sebagainya...
Ok2...lepas pusing2 kat area situ, masuk Berjaya Time Square, makan kat pizza Papa John..sedap plak pizza ni..tak mcm pizza hut..may be sos dia kot..so, leh la try lagi lepas ni...kat bwh ni picture2 masa kat situ...(mood baik nak posing)


nuar (dalam hati) : "asyik kena tangkap gambar kiah je..nasib2" hehe..

Then, pi beli tiket nak balik kampung kat pudu, adventure giler nak cari tiket...last2 dapat la sabtu pagi...huhu...balik sorang la...nuar balik kelate...
Alamak dah kul 6 lebih...kitorang terus rush nak balik bukit jalil...lepas smayang asar, usha2 la tempat event AJL mlm ni...kat bwh ni...gambar2 yang sempat di ambil..

tiket AJL 23..

nuar dok usha2 orang ramai kat situ yang macam2 ragam...hehe...

ni la pandangan dari tempat duduk kami...not bad la..nampak jelas sebenarnya...ni masalah kamera yang tak sharp...hehe..nanti la beli DSLR...

Aku dapat tiket ni masa hari sabtu..tu pun sebab staff TV3 dtg ofis coz nak bagi video...dapat la tengok...ala...duduk aras 4, jauh sikit...nampak clear la jugak...apa yang aku leh cakap...best la tengok live ni...asyik tengok kat tv je..sekali-sekala tgk depan mata best gak kan....lepas habis je diorang umum Meet Uncle Hussein menang...kitorang cabut, sebab takut jem....then balik tido....esok nak pi keje mula la bebai...huhuhu...

Saturday, January 17, 2009

Lagu "ketahuan" versi kanak-kanak...

2 comments
Hahaha...gelak dulu, camni citer dia..masa aku dok kemas2 folder dalam pc aku..terjumpa balik video dari dlm handphone aku yang lepas2..banyak gak video yang rakam main2 bila balik kampung...adik2 aku suka rakam gelagat anak sedara aku yang dua orang ni..layan je la dua video terbaik ni.....

video

lirik ntah apa2...main hentam je..hehe...video dah di setting dengan betul <----bagi yang tengok entry sebelum ni je la faham...hoho...

video

ni pulak...video "mari mengenal pancaindera kita"..hehe.....banyak lagi dia tahu tu...

Friday, January 16, 2009

Does ur name fit u...???

0 comments
Post kali ni nak story pasal nama..sama ke tak dgn perangai kita?...ala..benda ni main2 je...Apa2 pun kat bawah ni ada maksud bagi setiap huruf..(amik dari buletin member aku..)so...check it out!!

A : has a smile to die for :]
B : is a nerd at times
C : can kick ur butt
D : great friend
E : has beautiful eyes
F : wild and crazy
G : HOT
H : likes someone
I : best boyfriend or girlfriend
J : is really sweet
K : gorgeous
L : very good kisser
M : can be funny and dumb at times
N : easy to fall in love with
O : has one of the best personalities ever
P : popular with all types of people
Q : makes people laugh
R : gives good hugsS
S : nice butt
T : very open - minded
U : is loved by everyone
V : very romantic and not judgmental
W : not bad
X : never let people tell you what to do
Y : very hot
Z : makes dating fun

Untuk nama aku...ZAKIAH (pendek je)...macam mana lak ek..jom check betul ke aku cam tu..hoho!

Z : makes dating fun ...kena tanya nuar : )
A : has a smile to die for :]...ermmm..no comment..
K : gorgeous...ye ke?
I : best boyfriend or girlfriend...kena tanya nuar lagi..
A : has a smile to die for :]...same..
H : likes someone...saper?

Thursday, January 15, 2009

Happy Birthday ke-25!!!awak dah tua..hehe..

2 comments
Hari ni 15hb January 2009 genap la umur nuar 25 tahun....tak sangkanya dah tua rupanya awak...hehe...imbas balik dulu2...kita kenal umur 19 tahun....so kalau kira2...lebih kurang 6 tahun kita kenal..lama tu..tak pe la kan...dalam masa yang lama ni la kita dah saling mengenali antara satu sama lain..tengok sekarang ni dah tak de apa rahsia saya yang awak tak tahu..dan sama la saya pun..semua rahsia awak dalam tangan saya...hehe..
Ok la..sempena birthday awak ni...saya nak ucapkan semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..then, saya harap awak terus jadi lelaki beriman dan bertanggungjawab..selalu bimbing saya ke jalan yang benar...kalau saya ada buat salah, tegur la saya...lagi, saya doakan semua impian awak tercapai..impian awak nak ..(ops!private kot)tu...hehe...ok2, lagi...terus2 menyayangi saya dan sama2 la kita doakan agar hubungan kita berkekalan sampai akhir hayat...aminn....
Akhir skali, semalam saya rasa happy sangat dapat bagi awak surprise...huhu, terlupa nak amik gambar cake tu..cantik dan sedap giler...tak pe la, next year pulak la...hehehe..sebagai replace gambar2 semalam yang terlupa nak amik....kat bawah ni gambar kita yang saya suka.... : )
Happy Birthday to you....sayang....

Wednesday, January 14, 2009

Tag dari ruby...

0 comments
First time di tag, mula2 tak faham mcm mana tag2 ni...dan malas..tapi aku cuba gak la..demi ruby..cewah2...

1. Do you think you're hot?
kadang2....sebab cuaca tak menentu..haha, ala..tak hot sgt la, sexy je...

2. Upload your favourite picture of you!

gambar ni kot...sebab nampak ayu..dan pipi agak tak tembam.

3.When was the last time you ate pizza?
bulan 12 thn lepas kat the mines..dgn nuar..

4.The last song you listened to?
lagu2 dari filem hindi 'Rab Ne Bana Di Jodi'...haha..

5. What are you doing right now besides this?
tgh cloning cf untuk bas rapid kl...<---waktu keje la ni.

6. What name would you prefer besides yours?
zakiah..zakiah..penari padang pasir ternama...aku dah suka nama aku ni..

7. People i tag
tak de sape kot...first time kena tag.

Tuesday, January 13, 2009

Boikot habis-habisan!!!

0 comments
Persatuan Pengguna Islam Malaysia telah menyuarakan kempen memboikot produk-produk Barat kerana tindakan ini akan melumpuhkan ekonomi barat lantas melumpuhkan pembiayaan atau perbelanjaan utk Israel Laknatullah membeli senjata utk menyerang saudara kita di Palestin..
Antara produk2 yang digesa agar di Boikot dengan serta merta adalah:-

Makanan & Minuman :
Mc Donald - huhu...tak leh dah la nak singgah2 sini...takpe2
Coca Cola
Sprite
Maggi - camne ni?time terdesak...
Sunkist
Starbucks Coffee - mmg tak pegi pun..sekali je pernah masuk..
Kit Kat
Nestle
Fesyen dan Aksesori :
Gorgio Armani
Lancome
Kimberly Clark
Disney
Calvine Klein
Clinique
Loreal
Maybelline - still pakai produk ni..tp dah lama beli..takkan nak buang plak...
Lain-lain :
Ambi Pur - kete nuar ada....ermmmm...
Kiwi
Johnson & Johnson
Nokia - nokia!!mcm mana ni??hs aku..ok2 tak pe...yg berniat nak beli tu je...jgn beli lps ni....

So, LU PIKIR LA SENDIRI!!!hahaha....

Monday, January 12, 2009

~luv Life ::kuRSus KawEn~

0 comments
Weekend yang lepas kitorang pegi kursus kawin, ehem2..step kedua dalam luv life story aku...actually, dah lama plan nak pegi, tapi baru dapat info daripada ruby coz tempat kursus tu dekat ngan ofis dia...then, kami kena bayar rm80 je, agak berbaloi la...tapi yang penting bukan bayaran tu semua, yang penting ilmu pasal perkahwinan...cewah..semangat pulak..hahaha...
Kursus ni buat 2 hari je..tapi bukan betul 2 hari pun...hari sabtu start kul 2.30 ptg sampai kul 6 lebih....hari ahad pulak kul 8 pagi sampai kul 4 je....yang bestnya penceramah2 tu, pandai buat lawak...ada 5 sesi dan setiap sesi 1 penceramah, so ada 5 penceramah..mcm2 perkara la yang diorang sentuh pasal perkahwinan ni...ermmm...memang terus jadi seronok plak nak kahwin...hahaha...duit je tak cukup lagi...huhu...
Ok, tak tahu dah nak tulis apa...layan je la gambar2 sekitar hari kursus tu...sempat amik gambar hari ahad je..coz sabtu tu tak terpikir pasal blog...wakaka..

aku..

with my future husband..hehehe..

dengan ruby...frenz forever...

tekun dengar ceramah..

ustaz yang sempoi....buat lawak tak ingat dunia....

sudut yang menarik...ruby..dan my hubby kat belakang...

ustazah ni mcm bagi kuliah komunikasi..nasib baik dia penceramah terakhir....hehe,jgn maree...

Friday, January 02, 2009

Sambut newYear @ Putrajaya

0 comments
Happy New Year 2009 semua!!!akhirnya boleh jugak aku melangkah ke tahun 2009 ni...syukur sangat pada yang Esa sebab memanjangkan lagi jangka hayat aku....(emo sikit)...huhu..apa-apa pun aku bersyukur sangat dengan apa yang aku ada sekarang...aku ada ramai orang sekeliling aku yang aku sayang..dan yang penting aku tahu ada orang yang menyayangi aku jugak.....thanks a lot.. : )

Ok la...nak cerita pasal sambutan malam new year...mula2 aku ingatkan aku akan keseorangan je malam ni....tapi tiba2 ruby ajak kuar...siap datang amik aku lagi...maklum la kete baru...nak test power la tu...nasib baik tak sesat...dua2 tak tahu jalan sgt..hehe..
Kami plan nak gi putrajaya je la...sebab tempat tu je paling dekat...lagipun aku plan nak tido umah ruby malam ni....then, masa sampai putrajaya tu kami cam konfius sikit..ada event ke tak kat sini..tgk mcm tak de je...last2 main follow kete orang byk2 tu je...sampai la jumpa destinasi yang dituju..orang punya la ramai mcm ada siti nurhaliza je dok tgh nyanyi.....hehehe...

tgk la jalan jem kat atas jambatan ni...tapi....

Padahal...semua tu hanyalah satu penipuan...tak de apa2 event pun kat sana...bunga api tak de...tak de apa2 pun....mmg frust betul..huhu...padan muka..padan muka...

pose terakhir untuk tahun 2008..ahaks!!

Blog Widget by LinkWithin




 

My Blog!! Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez