Tuesday, February 24, 2009

Slumdog Millionnaire!!

0 comments
Tahniah kat filem Slumdog Millionnaire sebab menang banyak award kat Anugerah Academy ke-81 atau Oscar kelmarin....filem terbaik tu.....tak sangka plak movie ni dahsyat sangat.....sebabnya aku dah tengok sebelum kuar kat wayang lagi....masa tengok movie ni macam tak dak perasaan je..tengok pun sebab Mala suruh tengok..hihi..dia la download, ntah dia dapat info kat mana tak tahu la....ada cable ler tu....huhu...
Jalan citer dia ok la...lain dari yang lain...pastu citer pasal kehidupan..memang betul2 tunjuk tahap kemiskinan kat sana...yer la dah nama tajuk pun slumdog = penduduk setinggan/miskin..and patut la budget untuk filem ni murah je....tapi hasil dia memberangsangkan....whatever la...hahaha...last2 semua pakat layan hindustan lepas ni...

hero ngan heroin filem ni...huhu...

bangga dapat award...baru sekali berlakon dah menang banyak......

Filem lain yang banyak menang...The Curious Case of Benjamin Button...filem ni pun aku dah tengok hasil daripada download je...tak payah pi tengok kat cinema berdekatan pun....filem ni nuar amik dari komputer zul...(citer habis)...yang ni pun tengok dengan tak de perasaan...agak bosan gak citer ni...dah la panjang...jalan citer slow...and kisah pasal kehidupan gak....memang style macam ni kot boleh menang award...hahaha....tapi kisah dia sedih la...sebab dia ni macam ada penyakit..lahir2 dah tua kerepot...makin lama makin muda...sampai la jadi baby...pastu mati...tapi citer ni sikit2 nak wat projek...ermmm...

poster filem ni....

tengok la ni...kan betul...walaupun tua...tak kisah pun pompuan ni...

Friday, February 20, 2009

4 comments
Tahniah pada NUAR sebab dah dapat keje baru!!!
keje kat Cyberjaya lak tu...jeles...jeles...
dah la boleh keje ngan orang glamer...huhu....
apa-apapun CHAIYOK!!!kumpul duit nak kawin...hihi...

Tuesday, February 17, 2009

Between cactus and me.........

0 comments
Antara aku dengan kaktus...ada persamaan atau perbezaan ke?sebenarnya memang banyak yang lainnya kalau tengok dari segi bentuk fizikal dan jenis...kaktus ni tumbuhan aku pulak manusia....kaktus tak leh pikir pun tapi aku boleh berfikir..........kaktus tak de perasaan sayang..tapi aku ada, aku boleh rasa sayang, benci, nak marah...macam-macam lagi...ermmm...apa yang aku cuba cakap ni...
Tak de apa2....tapi mungkin ada satu persamaan antara aku dengan kaktus ni.....sebab kaktus dengan aku boleh jadi hidup dan mati...macam kaktus..tengok masa hidupnya yang berbunga, segar...dan sangat sihat...macam aku jugak...kadang2 aku rasa sangat sihat, happy, tak de masalah.......dan hidup....


Then, skarang kaktus ni dah tak segar, tak berbunga....dan mungkin akan mati....aku pulak skarang ni sama dengan kaktus ni jugak...tak happy, tak sihat....tapi aku tak tahu bila aku akan mati...semua tu kuasa Tuhan kan...
Antara aku ngan kaktus dah tinggal kenangan je skarg....sebab kaktus tu dah mati...


Monday, February 16, 2009

Mala dapat "baby"!!

2 comments
Parimala Muniandy..budak ofis aku baru jer dapat baby dia...hehehe..macam anak luar nikah plak...baby dia Nikon D60 la, tak tahu la, dia yang dok sebut2 baby sangat...sapa bapak dia pun tak tahu la..actually, dia minat nak jadi photographer, and dah lama impian dia nak pakai kamera DSLR ni, akhirnya impian dia tercapai, aku pun tumpang happy la....kat bawah ni gambar2 dari D60 dia...

....the making off...

..... the making off lagi....

tadaaaa....ni la hasilnya!!!alamak peha nampak besar la pulak....huhu...

p/s : kepada sesiapa yang nak pakai photographer, boleh la hubungi miss mala ni, hehehe (macam dibayar plak)..tapi dia ni belum tahap professional photographer lagi la...

Friday, February 13, 2009

Buah yang me"musykil"kan......

0 comments
Masa kami jalan2 kat pasar situ, kami terjumpa satu buah yang memusykilkan...memang meragukan betul....ok..gambar buah tu macam ni...

hehehe.....saje je nak tambah...

Orang yang jual tu cakap gabungan buah jambu dengan epal...hasil bioteknologi la ni...memang rasa betul2 jambu tapi luaran mcm epal...tapi yang peliknya...kenapa dibungkus macam ni dan mesti berair lak tu...kalau betul2 buah...tak de yang kering punya ker....sebab dia cakap ada pokok dia....style macam pokok jagung..satu pokok ada 2 biji je....sebab tu mahal....ada ke buah yang kuar2 dah berair...huhu...

Pastu kami percaya sampai rasa nak beli...tapi memang mahal la....2 biji RM12, after diskaun rm10...huhu...still mahal lagi...ish...ish...jalan dulu la.......pastu sampai kat gerai lain...kat sini ada jual gak...tapi yang lainnya ada dilabelkan plak..."Jeruk Jambu"...aik!!

Kenapa cam ni lak....bila pikir2 balik....confirm buah ni adalah jambu yang dijerukkan..bukan buah biotek...diorang kupas kulit..pastu bubuh bahan pewarna yang dibenarkan..dan tambah sikit perasa epal..jadi la camni...kesimpulannya.....orang ramai telah tertipu dengan buah ni....semua pun percaya la ni buah baru...mahal tu...tapi tak tahu la.....ni cuma pendapat aku ngan nuar je...dan bila dipikir logik je....kalau betul2 gak tak tahu la....

Thursday, February 12, 2009

Project "1" : Cameron Highlands

2 comments
Project 50 aku sebenarnya....jalan2 tempat menarik sebanyak 50 tempat yang berlainan...so, Cameron Highlands adalah destinasi pertama aku...boleh ke nak jalan 50 tempat ni..??hahaha...tak pe2...kena sahut seruan kerajaan ..."Cuti-cuti Malaysia"....

Macam biasa aktiviti hujung minggu aku la ni...jalan2 cari makan dan habiskan duit....hehehe...kali ni jauh sikit la...Cameron Highlands...pegi sehari je coz pegi dengan nuar..bila berdua je mana leh lama2...bahaya lak...lagipun weekend ni cuti 3 hari sempena Thaipusam so, best la nak gi mana2 pun...ada masa untuk rest lagi...kami bertolak pukul 1 pagi hari sabtu, aku dengan mengantuk lagi sebab tido dulu sebelum tu...nuar la suruh pegi awal2 pagi sebab dia liat nak bangun awal...better gerak awal2...sampai Tapah kami tido dalam kete jap..memang kami plan nak tunggu subuh baru gerak naik Cameron...punya lelap tido sampai tak sedar burung punya pulun berak atas kete....hahahaha....dah la kete color hitam, jadi tompok2 putih....tu la silap pi parking bawah lampu yang jadi tempat lepak burung...nasib2...
Lepas subuh kami pun teruskan perjalanan...dalam pukul 9 lebih kami pun sampai dekat Tanah Rata..terus breakfast dulu kat sana sambil usha2 kawasan kat situ...memang betul la cameron dah tak sejuk macam dulu...lapisan ozon dah semakin nipis..huhu....then...jalan2 pegi tempat jual barang dekat tempat strawberi...dengan baju malam tadi lagi...kat bawah ni la gambar2 masa mula sampai....



pikir2...nak shopping apa...

Pastu kami pun teruskan perjalanan sampai Brinchang, kat sini kami tukar baju kat toilet sebab banyak tempat lain lagi nak pegi...awal2 lagi semuanya aku dah plan mana nak pegi...aku dah banyak kali gak datang sini...cuma kali ni je datang sendiri, pastu datang ngan nuar plak...best la sikit...hehe...kat bawah ni la gambar2 masa jalan2 kat sana...hampir semua tempat kami pegi...memang puas hati la, pengurusan masa yang tepat dan teratur.....cayalah awak!!me too!!





cantik giler bunga2 kat sini....nice shot!


ehemm....thanks to pakcik tukang kebun kat sini sebab tolong amik gambar kami...



aku tiru style ekin..suka buat gaya best ni....wakakaka....

Dalam pukul 6 lebih kami bertolak balik.....syukur semunya berjalan lancar...yang penatnya sebab jalan bengkang-bengkok la...sampai pening kepala..

Gambar2 dekat ladang teh boh....tempat terakhir kitorang pegi...



masih dengan style ekin....hahaha...memang nak tiru...

sedap ni tau....rasa teh sebenar....

Wednesday, February 11, 2009

Iklan!!

0 comments
Kepada sesiapa yang sedang mencari orang yang boleh design dan buat printing untuk segala jenis benda macam banner, bunting, kad kahwin, bisnes card, paper bag dan yang berkaitan boleh bukak laman blog ni.... http://east2design.blogspot.com/
Blog ni baru je di create, so masih banyak kekurangannya...tapi keje2 nye dah lama beroperasi, cuma baru nak wat promosi dengan blog..so, lebih senang orang ramai nak dapatkan info...haha..
Keje ni sampingan je coz orang ni still ada komitmen lain....jadi bergantung pada blogger/orang ni jugak la...
Ok, kalau ada apa2 project yang berkaitan, terus call je person ni e....dan leh promote kat orang lain jugak ....ala....tolong kawan2 jugak kan...dapat pahala lagi....hehehe....

ni la screenshot blog tu...tengok tau blog ni..!!

Monday, February 09, 2009

Tag dari ruby dan heary....serentak!!

0 comments
RULES:
1. Put your iTunes, MP3, MP4, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

aku nk tag - senarai blogger aku...cukup2 10 orang..hahaha....

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Avril Lavigne - Innocence
*************************************************
HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Mila - Aku Lebih Tahu
*************************************************
WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Avril Lavigne- When You're Gone
*************************************************
HOW DO YOU FEEL TODAY?
Raffi Afmad Ayushita-Jangan Bilang Tidak
*************************************************
WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
3 doors down - here without you
*************************************************
WHAT’S YOUR MOTTO?
The Fabulous Cats - Bawaku Terbang
*************************************************
WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Avril lavigne-girl friend
*************************************************
WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Irwansyah - Perempuan
*************************************************
WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Avril Lavigne - Nobody's Home
*************************************************
WHAT IS 2 + 2?
Siti Nurhaliza - Wanita
*************************************************
WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Rossa - Ayat-Ayat Cinta
*************************************************
WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Siti Nurhaliza - Pastikan
*************************************************
WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Samsons - Bukan Diriku
*************************************************
WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Jinbara_ft_Ahli_Fiqir_-_Zakiah
*************************************************
WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Dance Pe Chance
*************************************************
WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
haule haule
*************************************************
WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
dancing jodi
*************************************************
WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Tujh Mein Rab Dikhta Hai
*************************************************
WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Melly_Goeslaw_Ft_Yusry_Kru_-_Dibius_Cinta
*************************************************
WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Ari-Lasso-feat_Bunga-Citra-Lestari_-_Aku-dan-Dirimu
*************************************************
WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIEND?
Farah_Dhiya_-_Rasa_Cinta
*************************************************
WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Matahariku_-_Agnes_Monica

**semua lagu2 ni dari cd yg aku burn untuk dengar dalam kete (termasuk la lagu hindustan...wakakaka)....ermmm, ada gak mcm betul ni..

Wednesday, February 04, 2009

Lagu favourite nuar....

5 comments
Tajuk lagu : Love Story
Penyanyi : Taylor Swift
Sebab nuar minat : Penyanyi ni cute dan lagu ni romantik habis.
Apa akan jadi kat nuar bila dia dengar lagu ni : Meremang bulu roma (dia cakap sendiri)..hehehe...

video

Tuesday, February 03, 2009

0 comments

Bos tunai janji nak belanja.. : )

4 comments
Hahaha...tajuk entry ntah apa2 je..masa hari sabtu lepas, kami tak jadi pun nak kluar makan ngan bos, sebab jeff ada hal....so, kelmarin jadi jugak dia bawak kami semua lunch....first time kluar makan dengan jeff tau...kalau kami ada buat apa2 event susah sangat bos nak join...ermmm....kami makan kat pizza hut dekat ioi mall je...semua naik satu kete je, dengan kete vios bos...hehe..sampai sana....semua macam tak tahu nak sembang apa je...sebab kami memang serius/takut sikit dengan jeff...ntah la, bukan dia garang pun, tapi kalau dalam ofis tu...bila bos ada kami semua mcm fokus buat keje je, pastu kalau dia kuar, kami buat bising....hehe..may be tak sekepala sangat ngan bos kot...coz dia jenis yang sangat serius....

Nasib baik ada mala, dia la banyak cakap sikit, dok citer macam2, pastu tanya bos soalan mcm2...kami semua menyampuk sikit2...

3 sekawan..asia media's model..hehe..

bodek bos...best..best...

over je...macam tak mau masuk pizza dah lepas ni...hehe..mala la punya keje..tak pe la, asalkan dia bahagia..

Boring...boring.....

0 comments
Weekend lepas ni memang boring....aku sampai tak tahu nak pegi mana dah...dok rumah pun boring gak, japgi keje nak tido je, kalau kuar at least boleh sembang2 dengan nuar, window shopping pastu cuci mata...hehe...ntah apa2....bila dah boring2 tak tau pi mana, jalan terakhir yang boleh buat tengok wayang la...latest movie yang kami tengok citer Inkheart...best jugak citer ni.....point citer ni...Brendan Fraser ni ada kelebihan/magic/power...bila dia baca mana2 buku dengan suara yang kuat...watak dalam buku tu keluar...pastu akan tukar dengan orang yang lain kat dunia..so, masa dia baca satu buku tu (tajuk buku tu Inkheart la), keluar orang yang watak jahat dari buku tu..pastu wife dia hilang, masuk dalam buku tu..huhu....then, dia kena cari balik la buku tu..ermmmm....yang selebihnya pi tengok sendiri....hehe....(malas nak citer)

Esoknya.....arghhhh....boring lagi tak tau nak pi mana...(macam la kena paksa pi mana2)........
hahahaa..ok2...ada je tempat nak pegi sebenarnya..on the way masa nak round2 kat kl, ternampak la macam ramai orang je kat dataran, ada event kot, pastu nampak banner, "ekspo kerjaya bersama angkatan tentera malaysia"...macam pameran gak, sebab ada kereta kebal, senapang, peluru dan mcm2 lagi la....kami pun tengok je la...semua orang yang ada kat situ especially budak2 la, muka macam semangat je nak jadi tentera, termasuk la sorang tu kan.....hehehe....kami dok kejap je kat situ sebab hujan renyai2, tanah becak pulak lagi, pastu sempat la jugak aku snap beberapa view yang menarik kat sini..

semangat!!..syukur negara kita aman je..NO WAR..

ada bakat...

Only you...pertama dan terakhir...

Blog Widget by LinkWithin




 

My Blog!! Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez