Sunday, March 03, 2013

Zara dah hampir setahun... yeeeaaa!!


Assalammualaikum...
Happy Sunday semua! :)
Alhamdulillah kita semua masih boleh bernafas sehingga ke saat ini...
Sepatutnya mmg kita patut bersyukur dilahirkan sebagai warganegara Malaysia dan dapat tinggal dalam negara yang aman dan damai ni...

Apa yang dok feeling2 terharu pulak ni...biasa laa bila kita dah selalu berada dalam keadaan selamat tiba2 ada penceroboh/bahaya mula la kita rasa takut...
Entah laa...aku tak berani nak ulas banyak2 pasal kes Lahad Datu tu sebab aku pun tak pasti dengan banyak perkara...

Cuma...marilah kita sedekahkan Al-fatihah kepada wira2 negara yang terkorban di sana.
Al-fatihah...
Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan mendapat syahid di sisi Allah SWT...amin.

Ok...sebenarnya entry kali ni bukanlah nak cerita pasal isu ni...tapi nak kongsi pengalaman indah menjadi seorang ibu kepada Zara Zulaikha... :)

Alhamdulillah selama hampir 11 bulan menjaga anak sendiri ni mmg agak mencabar fizikal dan mental tapi mmg satu pengalaman yang paling indah dan best!

Mmg tipu la kalau ckp tak penat jaga anak...sbb tengok jer la aku ni sampai boleh balik ke berat asal (sebelum mengandung). Bukan la nak ckp slim sangat tapi boleh ckp kalau balik kampung tu ramai la tegur dah kurus...hehe :)

Hubby pun cakap senang tak payah nak beli Alpha Lipid ke apa...jaga anak jer dah boleh kurus...malu aih :p

Sebenarnya...senang jer jaga Zara ni sebab dia mmg bukan jenis yang merengek tak tentu pasal kecuali masa dalam pantang dulu jer ada masalah takleh tido malam...mungkin masa tu dia baru nak sesuaikan diri dgn dunia baru...Alhamdulillah lepas pantang dah ok.

Sejak dia dah pandai meniarap, merangkak dan sekarang ni nak berdiri mmg makin senang laa...Alhamdulillah :')

Hantar nursery pun dah tak nangis macam mula2 tukar nursery dulu...dia cepat jugak boleh serasi dengan orang...makan pun tak memilih...apa yang kita bagi semua dia makan...sebab tu la nampak semangat jer tuu...hehe!

Harap2 lagi 2 bulan sebelum umur dia genap setahun ni dia dah boleh jalan...amin...
Alhamdulillah tanggal 6 April 2013 ni cukup la umur dia setahun...umi dgn abi syukur sangat!!
Tak sabar pulak nak celebrate dgn family kat kampung...we ♡♡ u Zara!! :)

Umi jangan la puji Zara banyak sangat...malu laaa...(gataiii!) :)

1 comments on "Zara dah hampir setahun... yeeeaaa!!"

Ольга Петрова on Wednesday, September 14, 2016 4:50:00 PM said...

Возбужденные:) форум проститутки Киев

Таинственная, обворожительная, сексуальная, изящная, нежная, чувственная, яркая, эффектная и заводная фея любви. Милый в цену за часик входит секс и минетик. Об остальных услугах можешь узнать позвонив мне Есть степень заядлой лживости, которую называют "чистой совестью".

Blog Widget by LinkWithin




 

My Blog!! Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez